Skip to main content

Baan zoekt Mens
Stappenplan

Als je nog geen inclusieve ondernemer bent, hoe word je dat dan? Of weet je nog niet goed wat ‘inclusief ondernemerschap’ inhoudt? Geen probleem! Wij vertellen je wat het is en hoe een eerste kennismaking eruit ziet.

Stap 1

Kennismaking Baan zoekt Mens

Wellicht heb je nog nooit overwogen om iemand in dienst te nemen met een arbeidsbeperking. Maar nu heeft Baan zoekt Mens, een campagne van Ergon en UWV, jou nieuwsgierig gemaakt! Leuk dat jij wilt onderzoeken of je een inclusieve werkgever kunt zijn. Wij nemen je mee op deze mooie reis… 

Stap 2

Wat heb je nodig en welke tools kun je gebruiken?

Iemand in dienst nemen met een arbeidsbeperking: wat komt daar allemaal bij kijken? Dat verschilt per persoon/medewerker. Wist je dat Ergon en het UWV verschillende tools hebben om jouw organisatie ‘werkproof’ te maken voor íedereen? Denk aan trainingen voor medewerkers/leidinggevenden, financiële tegemoetkomingen, jobcoaching, jobcarving, meubels, (werkplek)aanpassingen etc. Via zulke tools nemen we al heel wat drempels weg. Zo zorgen we samen dat het werkt.

Stap 3

In gesprek met een kandidaat

Eerlijk is eerlijk: we trekken niet een blik werkzoekenden voor je open en volgende week heb je een nieuwe medewerker. Nee, zo werkt het niet. Een traject om een kandidaat te plaatsen via ons plaatsingsproces heeft even tijd nodig. Het is een nauwkeurig proces en maatwerk voor beide kanten. Dat willen we goed en zorgvuldig doen! In deze fase ga je ook zelf actief aan de slag en maak je kennis met werkzoekenden. We gaan verwachtingen managen en onderzoeken wat past.

Stap 4

Matching

Vanaf hier start het matchingstraject en daar moet je even de tijd voor nemen. Maar dat loont zeker! Want ‘onze’ medewerkers zijn in de praktijk vaak de meest loyale medewerkers die je je maar kunt wensen. En daarmee vormen ze een echte meerwaarde voor jouw organisatie.

Zet je eerste stap, doe de baan zoekt mens-check!

Check of je klaar bent om een inclusieve werkgever te worden. Of misschien ben je dat stiekem al meer dan je denkt. Je komt er maar op één manier achter. Doe de check!

Vraag

Heb jij iemand in dienst met een beperking (psychisch, verstandelijk of fysiek)?
Vraag

Is jouw onderneming ingericht voor mensen met een arbeidsbeperking?
Vraag

Wordt er bij een vacature gedacht aan iemand met een arbeidsbeperking?
Vraag

Iemand met een arbeidsbeperking heeft doorgaans meer begeleiding nodig. Kan jouw onderneming begeleiding bieden?
Vraag

Weet jij wat inclusief werkgeverschap betekent en inhoudt?
Uitslag
 
Je naam ontbreekt
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Je e-mailadres ontbreekt of is niet correct
Invalid Input
Je toestemming ontbreekt