Skip to main content

Ergon en UWV starten campagne voor een inclusievere arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt staat te ver af van de huidige werkzoekenden. Dit geldt vooral voor mensen met een arbeidsbeperking. Hier zit nog veel ongekend talent tussen. Verandering is nodig! UWV en Ergon slaan de handen ineen. Samen gaan we voor een inclusievere regio. De komende maanden voeren we campagne onder de naam: Baan zoekt mens! Het doel: meer werkgevers de stap laten zetten naar inclusief werkgeverschap. Oftewel omdenken voor werkgevers!

Baan zoekt Mens

Baan zoekt Mens nodigt werkgevers uit om te onderzoeken of zij aantrekkelijk (kunnen) zijn voor deze groep werkzoekenden. Mensen die zó of met enige hulp aan de slag kunnen, maar tot de arbeidsmarkt nog een afstand hebben. We dagen werkgevers uit om niet meer te denken in vacatures, maar te kijken naar de talenten van de mensen. Want de praktijk bewijst: Als je oprecht durft te kijken naar de mogelijkheden van de kandidaat en daar het werk passend bij te maken, levert dat loyale en gemotiveerde medewerkers op. Want zij zijn blij dat ze een werkplek hebben en erbij horen in de maatschappij.

Kick-off tijdens de Dag van de Ondernemer

Op vrijdag 18 november 2022 tijdens de Dag van de Ondernemer organiseerden Ergon, UWV en de gemeente Eindhoven een ondernemersontbijt. Het thema? Inclusiviteit op de arbeidsmarkt. Er is namelijk nog veel onbenut arbeidspotentieel in de regio Eindhoven. Ergon en UWV geloven erin dat er werk is voor iedereen. Ook voor mensen waar het cv bijvoorbeeld niet matcht met wat er in de vacature gevraagd wordt. Tijdens het ondernemersontbijt gingen 150 werkgevers kijken hoe deze groep mensen aan werk geholpen kan worden. Een win-win voor werkzoekenden en werkgevers. Ook was er ruimte voor de Baan zoekt Mens experience die na een officiële opening druk werk bezocht door veel werkgevers.

De campagne Baan zoekt Mens

De campagne Baan zoekt Mens is vanaf nu te vinden op bedrijventerreinen, diverse events, online én via ludieke communicatiemiddelen. Kortom werkgevers kunnen vanaf nu zelf aan de slag met het thema inclusief werkgeverschap! Vanaf 1 december gaat de keet op reis door de regio Eindhoven.

1 december | 11.30 – 13.30 uur | De Hurk
13 december | 11.30 – 13.30 uur | De Run
20 december | 11.30 – 13.30 uur | Strijp-S

Zet je eerste stap, doe de baan zoekt mens-check!

Check of je klaar bent om een inclusieve werkgever te worden. Of misschien ben je dat stiekem al meer dan je denkt. Je komt er maar op één manier achter. Doe de check!

Vraag

Heb jij iemand in dienst met een beperking (psychisch, verstandelijk of fysiek)?
Vraag

Is jouw onderneming ingericht voor mensen met een arbeidsbeperking?
Vraag

Wordt er bij een vacature gedacht aan iemand met een arbeidsbeperking?
Vraag

Iemand met een arbeidsbeperking heeft doorgaans meer begeleiding nodig. Kan jouw onderneming begeleiding bieden?
Vraag

Weet jij wat inclusief werkgeverschap betekent en inhoudt?
Uitslag
 
Je naam ontbreekt
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Je e-mailadres ontbreekt of is niet correct
Invalid Input
Je toestemming ontbreekt